winemakers dinner – vaillant – 5 mars 2020

Winemakers Dinner med Vaillant.

Torsdag 5. mars kl. 18:00 arrangerer Xich Lo Restaurant en winemakers dinner med fransk vinprodusent Domaine Les Grandes Vignes av familien Vaillant.

Det blir en lærerik og spennende kveld med mat og vin i fem serveringer. Familien Vaillant vil være til stede og presentere vinene deres.

Meny for mat og vin kan du se her: Winemakers_Dinner_Vaillant.pdf

Pris 975,- per person.

Spennende og rent fra Loire.

Møt familien Vaillant og deres Domaine les Grande Vignes.
Vingården ble etablert allerede på 1600-tallet og har vært i familien gjennom mange generasjoner. I dag har de vinmarker på hele 55 hektarer, og de har vært sertifisert biodynamiske siden 2008.

I praksis betyr det at de jobber uten sprøytemidler og kunstig gjødsel. De planter urter i stedet for bruk av insektsmidler, og kan fortelle at de legger mest mulig jobb i vinmarkene, for så å bearbeide minst mulig i kjelleren slik at druenes autentisitet og terroir gjenspeiles best mulig.

Familien lager flotte, rene og saftige viner av de klassiske variantene Chenin blanc og Cabernet Franc, samt herlige sjarmører av de mindre kjente Groslot og Cabernet Breton. I tillegg bruker de noe amphora i sin vinprodusksjon.

For de som er “redde” for tanniner er dette definitivt smakingen å gå på. Stikkordene for deres fruktdrevne viner er knuste, røde bær og silkeaktig finish.

Famille Vaillant sin hjemmeside her.