Banh Mi

Nybakte vietnamesiske baguetter, passer til lunsj eller som møtemat alle dager.
Minimumsbestilling 20 stk.


Grillet kylling m/ soyasaus 
Allergen: hvete, soya, egg
92,-

Laks m/ avokadokrem og teriyakisaus
Allergen: hvete, melk
92,-

Svin m/ pepper pâté og aioli
Allergen: hvete, soya, egg
89,-

Grillet biff m/ løksalat
Allergen: hvete, fisk(saus), bløtdyr, egg
98,-


Bánh Mì; en del av Vietnams nyere historie.

Bánh Mì har sin opprinnelse fra det franske kolonistyret, og hovedingrediensen hvete var på listen over de eksklusive råvarene som måtte sendes med skip fra Europa til Sørøstasia. 

Hvete, kaffe, ost og patéer, ble derfor så kostbart at det var kun ment for de franske koloniherrene. Og serveringsmetoden var ikke ment for vietnameserene å endre. 

En dag tok den franske kolonitiden slutt og franskmennene forlot Vietnam. Landet etter striden var splittet til Nord og Sør. 

Da franskmennene dro, etterlot de seg et fransk vokabular i det vietnamesiske språket, samt et nytt alfabet. Gamle kinesiske skrifttegn var blitt til et utvidet latinsk alfabet. Det var fransk arkitektur i storbyene og sist men ikke minst: den franske baguetten!

Vi er i Saigon på slutten av 50-tallet, og det er nå den vietnamesiske baguetten, slik vi kjenner den, blir født. 

Bánh Mì ble en umiddelbar suksess! De ble fylt med speilegg, smakfullt kjøtt etter alle matkunstens regler, friske urter, syltede grønnsaker og chili. Og det er nettopp slik vi kjenner den i dag. Generøs på smak, og på alle gatehjørner der hver selger har sin spesialitet. 

Vietnamesisk street food slik vi elsker den.